Malá zahrádka pro radost

V souladu s přírodou

Červená řepa sterilovaná

1 kg řepy
100 g cibule
50 g křenu

1 bobkový list
4 hřebíčky
6 kuliček nového koření

4 lžičky cukru
2 lžičky soli
1 lžička mletého kmínu
75 ml octa

Postup:
1. Červenou řepu umýt, ale neloupat ani neodřezávat kořen, zvážit a uvařit doměkka.
2. Podle váhy řepy spočítat přibližné množství ostatních ingrediencí.
3. Koření povařit v trošce vody asi 5 minut a nechat louhovat.
4. Očistit křen, oloupat cibuli a uvařenou řepu.
5. Řepu a křen jemně nastrouhat, cibuli nakrájet.
6. Přidat cukr, sůl, kmín, ocet, výluh z koření a vše důkladně promíchat.
7. Plnit do sklenic a sterilovat 20 minut při 85˚C.

cibule a vařená řepa
cibule a vařená řepa
řepa před sterilováním
řepa před sterilováním